Het Gouden Span - Nieuws
Inschrijfformulier Nationale Oefenmarathon 2018 E-mailadres

Het inschrijfformulier voor de Nationale Oefenmarathon welke wordt verreden op zaterdag 31 maart 2018 staat online.

Klik hier om hem te downloaden

 
Clinic van Simone Witteveen voor 1e en 2e prijs Kür op Muziek Afdrukken E-mailadres
maandag 18 december 2017 20:26

Op zaterdag 13 januari 2018 staat Hippisch Verband Putten in het teken van ‘Dressuur & Kür’, georganiseerd door Menvereniging Het Gouden Span. Sinds april 2017 is de Kür op Muziek voor menners een officiële KNHS-discipline. Het Gouden Span organiseert daarmee de eerste officiële Kürwedstrijd voor menners van Nederland.

De winnaars van de eerste en tweede prijs staat een mooie prijs te wachten: een clinicles van Simone Witteveen, succesvol trainer / coach van dressuurruiters. Zij begeleidt door bemiddeling c.q. sponsoring van Dressuurstal Van Balen onder meer paradressuuramazone Demi Scheeper op haar weg naar de Olympische Spelen in Tokyo.

Simone is met verschillende paarden uitgekomen in zowel de basissport (dressuur en springen) als de subtop (dressuur). Op dit moment rijdt zij de zelfgefokte Wish You Were Here TK (foto) in de Lichte Tour en traint zij door voor de Intermediair II. Daarnaast start ze de merrie Eowyn in de klasse Z dressuur. Simone heeft bij o.a. Tineke Bartels getraind en lest nu met regelmaat bij Boudewijn Heuseveldt en Joyce Heuitink.

Simone gaat graag de uitdaging aan om tijdens een clinic twee menners les te geven! De clinic zal plaatsvinden op de accommodatie van het Hippisch Verband Putten op een nader af te stemmen en te publiceren datum!

 
Nationale Oefenmarathon onder zomerse omstandigheden Afdrukken E-mailadres
zondag 26 maart 2017 08:43

Het was genieten op de terreinen van het Hippisch Verband Putten waar de Nationale Oefenmarathon werd verreden. Prachtig lenteweer en mooie mensport waarbij door een aantal rijders op het scherpst van de snede werd gereden. De hindernissen waren technisch maar voor ieder goed te rijden. In de rubriek enkelspan pony’s wist Jaap de Vries uit Grafhorst voor de vierde maal opeenvolgend de wedstrijd te winnen voor Harrie Loman en Johan de Hoop. Sjerp Bouma uit Grafhorst domineerde in de rubriek enkelspan paard en werd met 8 punten verschil eerste voor Jeanet Meurer uit IJsselmuiden. Jerry Nieuwmeijer was met zijn tiende plaats beste thuisrijder voor Het Gouden Span. Bij de tweespannen pony’s was Eline Geurts (Eemnes) nipt sneller dan Ariena Kleijer uit Nijkerk, Cor van den Brink maakte het podium vol. André Mijnssen (Ermelo) deed namens Het Gouden Span de beste zaken en werd vijfde. Sido Kloosterman (Halllum) werd eerste in de tandemrubriek voor Ian van Dasselaar uit Nijkerk.

Herman Kroon uit IJsselmuiden stuurde zijn span schimmels naar een eerste plaats in de rubriek tweespan paard gevolgd door Jan Toepoel en Evert van Loenen. Merel Hamstra pakte als thuisrijdster net als vorig jaar de vierde plaats. De ponyvierspanrubriek is in Putten altijd spectaculair, zo ook dit jaar. Wout Jan van Veluw (Putten) gooide alles in de strijd en werd met een minimaal verschil eerste voor Jaap van der Wal (Veenwouden) en Hendrik Jan Beekhuiszen uit Zeewolde. Hans Heus pakte de eindoverwinning bij de vierspannen paarden gevolgd door Ton van den Hoeven en Huib Pater.    

 

Klik hier om de totale uitslag te bekijken.

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 1 van 70

Hoofdsponsor

Banner